Zpracování osobních údajů

Tiskopisy pro práva subjektů údajů:

namitka-proti-zpracovani-osobnich-udaju.rtf

odvolání souhlasu se zpracování osobních údajů.rtf

zadost-o-informaci-o-zpracovani-osobnich-udaju.rtf

zadost-o-kopii osobních údajů.rtf

zadost-o-omezení zpracování.rtf

zadost-o-opravu osobních údajů.rtf

zadost-o-preneseni-osobnich-udaju.rtf

zadost-o-výmaz osobních údajů.rtf

informační povinnost ke stávajícím uzavřeným smlouvám info na ÚD.pd

Informace o zpracování osobních údajů

Proč Vám sdělujeme tyto informace?

Ochrana Vašich osobních údajů je důležitá. V tomto dokumentu se dozvíte, jak Vaše osobní údaje zpracováváme, na základě jakého právního titulu a pro jaký účel, komu osobní údaje předáváme a jak je při uložení chráníme.

Je naší zodpovědností zpracovávat a chránit Vaše osobní údaje v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (tzv. General Data Protection Regulation, dále užívána pouze zkratka „GDPR“).

 

Kdo je správcem Vašich osobních údajů?

Obec Mackovice, se sídlem Mackovice 49, 67178, IČ 00636851.

Kontaktní údaje správce naleznete zde:

Obec Mackovice, Mackovice 49, 671 78 Jiřice u Miroslavi, tel. 515 277 114, 732 269 281.

 

Kdo je pověřencem pro ochranu osobních údajů?

Pověřencem pro ochranu osobních údajů je:

Mgr. Jana Antošová, Leska Horní 19, 669 02, Znojmo, ibeqsro@gmail.com, tel. 605 407 031.

Pověřenec je osoba, která dohlíží u správce na soulad zpracování Vašich osobních údajů dle příslušných právních předpisů. Pro Vás je osoba pověřence jakýmsi „ombudsmanem“ pro oblast zpracování Vašich osobních údajů. Můžete se na něj obracet se stížnostmi, dotazy na správný postup obce, žádostmi o vysvětlení Vašich práv v souvislosti se zpracováním a ochranou osobních údajů obcí.

 

Jaké jsou účely a právní tituly zpracování Vašich osobních údajů?

V největší míře zpracováváme Vaše osobní údaje za účelem výkonu agend, jež obci ukládá příslušná právní úprava. A dále za účelem zpracování Vašich žádostí (např. o pronájem majetku, opravy a údržby) a za účelem poskytování služeb.

Některé údaje zpracováváme ve veřejném zájmu za účelem osvěty a publicity o dění v obci motivující k občanské sounáležitosti (např. informování o akcích vč. uveřejňování fotografií, o významných životních událostech občanů apod.)

Bližší podrobnosti k účelům a titulům zpracování se dozvíte zde:

Žádáte-li obec o uzavření nějaké smlouvy (majetkoprávní převody, nájmy, zábor, dotace apod.), pak je toto zpracování založeno na právním titulu plnění smlouvy a to i v případech, kdy uzavření smlouvy příslušný orgán obce neschválí.

Je-li zpracování založeno na splnění smlouvy, resp. splnění právní povinnosti, pak je poskytnutí Vašich osobních údajů požadováno pro uzavření nebo plnění smlouvy, resp. pro dodržení právní povinnosti, a takové osobní údaje jste povinen poskytnout.

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování ani profilování.

„soupis agend zpracování podle právního titulu zpracování“ 

 "Soupis agend zpracování podle právního titulu zpracování_Mackovice.pdf"

Komu jsou Vaše osobní údaje zpřístupněny?

Vaše údaje zpracovávají zástupci nebo zaměstnanci obce, jež jsou z titulu svého funkčního nebo pracovního zařazení oprávněni přistupovat k dané agendě zpracování. Vaše osobní údaje jsou dále předávány podle příslušných právních předpisů státním institucím, orgánům veřejné moci a dalším organizacím ze zákona.

Do zpracování osobních údajů může být též zapojen zpracovatel, nejčastěji v případě uložení dat na serveru zpracovatele (např. webhosting webových stránek, hosting e-mailu, hosting dat agendového informačního systému apod.) nebo dílčí zpracování v rámci agend obce odborníkem – specialistou. V tomto případě je zpracovatel smluvně vázán mlčenlivostí, zákazem zneužití dat, povinností zabezpečit osobní údaje, ohlašovat bezpečnostní incidenty atd. postupem dle čl. 28 GDPR.

V případě uveřejnění Vašich osobních údajů veřejnosti se takové uveřejnění zakládá na plnění právní povinnosti, ve veřejném zájmu či s Vašim souhlasem/svolením.

 

Jak dlouho budou Vaše údaje uloženy?

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány po dobu trvání účelu zpracování, který je shora definován. Po pominutí účelu zpracování jsou Vaše osobní údaje uloženy v příslušných dokumentech po dobu, po kterou jsme povinni tyto dokumenty archivovat podle příslušných právních předpisů, resp. podle skartačního řádu obce. Uplyne-li účel zpracování, resp. povinná doba archivace, budou Vaše osobní údaje správcem zlikvidovány.

Konkrétní lhůty se dozvíte zde:

 

Jaká jsou Vaše práva?

Vůči svým osobním údajům máte právo:

  1. požádat o informaci, zda Vaše údaje zpracováváme, a pokud je tomu tak, máte právo na další informace o zpracování těchto osobních údajů a požadovat jejich kopii;
  2. požádat o opravu nepřesných osobních údajů, které se Vás týkají, nebo jejich doplnění;
  3. požádat o výmaz Vašich osobních údajů, pominul-li účel zpracování, resp. povinná doba archivace;
  4. požádat o omezení zpracování Vašich osobních údajů (např. v případech obhajoby Vašich zájmů, popírání přesnosti údajů, námitky zpracování dle čl. 18 GDPR);
  5. odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů, pokud jste nám jej pro některé zpracování dříve poskytl.
  6. Odvolání souhlasu zde: "Odvolání souhlasu se zpracování osobních údajů.rtf"

Dále máte právo u obce vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se Vás týkají, je-li toto zpracování prováděno na základě plnění právní povinnosti obce, ve veřejném zájmu nebo v oprávněném zájmu obce.

Pokud se domníváte, že zpracováním Vašich osobních údajů došlo k porušení GDPR a nevyřešil jste svůj problém ani s pomocí shora uvedeného pověřence pro ochranu osobních údajů, máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 7, 170 00 Praha7.

 

Více se o zpracování osobních údajů dozvíte ze Záznamů o činnostech zpracování zde: "Záznamy o činnostech zpracování_Mackovice.zip"

 

Jak s námi komunikovat?

Vzhledem k tomu, že pro vyřízení Vašich práv, podnětů či dotazů je nutné ověřit Vaši totožnost, abychom se ujistili, že např. žádost o kopii Vašich osobních údajů poskytneme právě Vám, uvádíme způsoby, jak učinit podání v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů obcí:

  1. elektronicky prostřednictvím datové schránky wywazsv , máte-li ji jako fyzická osoba zřízenou;
  2. elektronicky prostřednictvím e-mailu se zaručeným elektronickým podpisem na adresu: podatelna.mackovice@seznam.cz ;
  3. prostřednictvím poštovních služeb v listinné podobě s úředně ověřeným podpisem. Zaslat na adresu Obec Mackovice, Mackovice 49, 67178 Jiřice u Miroslavi;
  4. osobně v sídle obecního úřadu Mackovice v úředních hodinách  PO - PÁ od 8:00 do 16:00 hodin.

Tyto informace o zpracování osobních údajů jsou účinné od 25. 5. 2018.

 

16. 11. Otmar

Zítra: Mahulena, Den studentů

Výsledky rozborů pitné vody - VODOVOD MACKOVICE

Výsledky rozborů

MUDr. Radoslav Olejník - provozní a ordinační doba

ordinacni_hodiny2015.pdf

Lékárna Božice a Česká pošta Břežany-pracovní doba

Lekarna Bozice.pdf

Nahlížení do katastru nemovitostí a map

nahlizenidokn.cuzk.cz/

Aktuální jízdní řády

www.idsjmk.cz

Návštěvnost stránek

115690